Tafeltje Dekje

Thuis eten…

Tafeltje Dekje levert u dagelijks een gezonde warme maaltijd, aan huis. De maaltijddienst is voor iedereen die niet meer zelf voor de warme maaltijd kan zorgen. Lekkere en gezonde voeding kan bijdragen aan het verhogen van de levenskwaliteit bij het ouder worden. De maaltijden worden door vrijwilligers geleverd.

 

Ouderen krijgen dagelijks weer verse warme maaltijd op “grootmoeders wijze” bereid thuisbezorgd.

Tafeltje Dekje is een unieke wisselwerking tussen Stichting Vrijwillige Hulpdienst Margraten en Talentino (onderdeel van TALENT) waarin alle partijen van elkaars “Talent” op een positieve en zinvolle manier gebruik kunnen maken. De complimenterende reacties van de hulpbehoevende ouderen zijn overweldigend en dit doet zowel de vrijwilligers maar zeer zeker ook de “Talenten” deugd.
Er is een duidelijke positieve wisselwerking tussen de (hulpbehoevende) ouderen en de psychiatrische-/cognitief beperkte ”Talenten” van Talentino ontstaan en de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Margraten.

Alle betrokken instanties proberen zo oplossingsgericht mogelijk te werk te gaan en niets lijkt onmogelijk en onhaalbaar. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke wensen alsook diëten. Zo worden ouderen o.a. in een persoonlijk contact met een vrijwilliger rondgeleid in de keuken bij Talentino en kunnen zij de “Talenten” met de leermeesters bezig zien de maaltijd authentiek te bereiden en geven zelfs aan “hun”recept een aanwijzing of voegen een ingrediënt toe.
Talentino is nog steeds erg geïnteresseerd in oude (streek) recepten want dit is waar het vaak aan te kort schiet in het voorgaande aanbod volgens de ouderen en de vrijwilligers. Het bestaande aanbod voldeed niet. Volgens de ouderen bestond dit uit veelal diepvriesmaaltijden/magnetronmaaltijden en alles veel te pittig gekruid en niet vers. Tevens ontbrak het aan de gezonde voedingswaarden en de vaardigheden voor het bedienen van de elektrische apparatuur hierin door bv de ziekte (dementie). Wat vaker een aanleiding kon zijn van ondervoeding.

Talentino onderscheidt zich juist in de klantgerichtheid en stelt deze ouderen centraal en maakt gebruik van de “recepten” die vertrouwd zijn bij ouderen en hulpbehoevenden.
De overlegstructuren tussen de Vrijwillige Hulpdienst Margraten en het Restaurant Talentino zijn zeer direct en persoonlijk waarin de wensen van de ouderen /hulpbehoevende voorop staan. Wilt u ook deelnemen en kennismaken met de “kooktalenten” van Restaurant Talentino neem dan contact op met Mw. Annie Blezer van de Vrijwillige Hulpdienst Margraten, 
043-458-1819.

De zomercyclus van de weekmenu’s kunt u hier bekijken. 

Bent u nog in bezit van heerlijke “ouderwetse” recepten dan kunnen deze gestuurd worden naar:
Restaurant Talentino , van Eynattenstraat 2 , 6269 CH Margraten , 043-4583358.
Wellicht dat uw “recept” morgen op de tafel geserveerd staat bij de (hulpbehoevende) ouderen.
E-mail : info@talentonline.nl